E-kirja

Lue tai kuuntele

Elina Grundström - Malminetsijät maksuttomasti

Vuonna 2003 kaksi nuorta työtöntä australialaista geologia lensi Pohjois-Ruotsiin. Siitä alkoi seikkailu. Nyt parivaljakon nimissä on kaksi Euroopan lupaavinta kaivoshanketta, toinen niistä kultaesiintymä Suomen Lapissa.

Suomen ja Ruotsin kallioperä on vanha, vakaa ja rikas. 2000-luvun alussa maaperän aarteet oli unohdettu ja kaivostoiminta hiipunut, kun metallien hinnat olivat laskeneet. Tarinan sankarit saapuivat Pohjoismaihin juuri, kun kaivostoiminta oli heräämässä henkiin.

2000-luvun kaivosbuumin seurauksia on raportoitu huolellisesti, mutta tarinan alku on kertomatta. Mistä ulkomaiset yhtiöt ilmestyivät? Millaisia miehiä uudet malminetsijät ovat?

Malminetsintä on maailman riskipitoisimpia sijoituskohteita, ja alkuvaiheen kaivosyhtiön johtajan täytyy olla vähintään yhtä hyvä myyntimies kuin geologi.

Malminetsijät kertoo hiukan kivien nakuttelusta ja hyttysiä inisevistä kuusikoista sekä paljon malminetsintäyhtiöistä ja kokolattiamatoilla katetuista messuhalleista. Kirja kuvaa resurssitalouden ravintoketjua, jossa malminetsijät ovat tärkeä linkki riskisijoittamista harrastavien amerikkalaisten eläkeläisten ja valtavia metallimääriä ostavien kiinalaisten rakennusyhtiöiden välillä.

Grundström kirjoittaa koukuttavasti ja tarkasti. Hän auttaa pohtimaan, mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella ja miten seuraava kaivosbuumi olisi Suomen kannalta kestävämpi, ja tartuttaa kaivoskuumeen myös lukijaan.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Elina Grundström

Julkaistu

2016-10-14

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

108 sivua

Tietoa kirjasta Malminetsijät

Jännittävä Malminetsijät on loistava tieto, jota lukiessa ajankulu poistuu kerrassaan. Tämän kirjan on kirjoittanut Elina Grundström. Kyseinen tieto pitää sisällään 108 sivua, joiden seassa olla vaikka moni ilta. Nykypäivänä ei ole pakollista taipua yksistään luettavaan versioon, sen sijaan poimittavana on kanssa 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirja onkin hyödyllinen keino kuunnella kirjaa myös silloin kun olet liikkumassa ja tekee lisäksi kävelystä mielenkiintoisemman. Kyseisen äänikirjan kertoja on tuntematon. Kyseisen kirjan julkaisi Kustantamo S&S 2016-10-14. Ääni – ja e-kirja on maittava keinolueskella ja kuunnella kirjaa justiinsa siellä missä kuunaan oletkaan. Äänikirjat sekä digitaaliset kirjat tallustavat näppärästi mukanasi omassa älypuhelimessasi. Äänikirjasovellukset pyörivät kiinteällä maksulla, millä pystyt kuuntelemaan äärettömästi monenlaisia äänikirjoja tai lukemaan mielenkiintoisia digitaalisia kirjoja. Kun vielä epäilet käyttäisitkö palvelua, niin testaa sitä nyt 2 viikon ajan.