Äänikirja
E-kirja

Lue tai kuuntele

Juhani Brander - Miehen kuolema maksuttomasti

Omakohtainen teos mieheksi kasvamisesta

Miehen kuolema on yleinen keskustelunavaus sekä henkilökohtainen tilinteko niistä mekanismeista, joista miehisyys rakentuu. Juhani Brander kuvaa maskuliinisen kulttuurin sisältä satuttavasti, miten pojista tehdään ”miehiä”.

Kirjassa kuvataan väkivaltaa, urheilua ja armeijaa toksisen maskuliinisuuden keskeisinä elementteinä. Teos valottaa miehenä olemisen ristiriitaisuuksia ja niitä prosesseja, jotka miehisyyttä kulttuurisesti tuottavat.

Brander kertoo, miksi pojat eivät lue kirjoja ja miksi tunteista puhuminen on miehille niin vaikeaa.

Teos käsittelee myös #metoo-kampanjaa, ylierotisoitunutta nykykulttuuria ja pornon vaikutusta seksuaalisuuteen. Itseään säästelemättä Brander paljastaa syyt siihen, miksi miehet vaikenevat häpeän kokemuksista mm. pahoinpitelyjen ja seksuaalisen ahdistelun kohteina.

Miehen kuolema osoittaa sen, että miehistä ja miehisyydestä on moneksi, mutta hegemonisen maskuliinisuuden tukahduttavan kouran alta heidän äänensä ei kuulu.

Juhani Brander (s. 1978) on Helsingissä asuva kirjailija ja kulttuurikriitikko. Brander pääsi ainoana suomalaisena Best European Fiction -antologiaan vuonna 2010 ja palkittiin Kritiikin punnuksella vuonna 2014. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Juhani Brander

Julkaistu

2020-02-18

Lukija

Toni Kamula

Äänikirjan pituus

474 min

E-kirjan pituus

166 sivua

Tietoa kirjasta Miehen kuolema

Mielenkiintoinen Miehen kuolema on loistava tieto, mitä kuunnellessa aika katoaa tykkänään. Kirjan on kirjoittanut Juhani Brander. Tästä kirjasta löytää 166 sivua, joiden seassa onnistut kokea ainutlaatuisia kokemuksia. Tässä tapauksessa ei ole onneksi pakko rajoittua ainoastaan luettavaan versioon, lisäksi tarjolla on lisäksi 7:54:22 h pitkä äänikirja. Äänikirja onkin kiva konsti nauttia kirjaa ollessasi ratikassa, bussissa tai vaikka juoksemassa. NAME äänikirjan lukija ääni on Toni Kamula. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2020-02-18 julkasijan WSOY toimesta. E- ja äänikirjat tarjoavat helpon keinon iloita mielenkiintoisista kirjoista matkustaessa ja kotona. Äänikirjojen käyttämiseen ja e-kirjojen lukemiseen tarvitset vain puhelimen, johon hankit valitsemasi ohjelman. Äänikirjojen kuunteleminen on sulavaa sovelluksilla, jotka pyörivät kiinteällä kk-maksulla. Äänikirjojen yrittäminen on myös todella mutkatonta, koska kykenet vapaasti kokeilla palveua maksuttomasti 2 viikon ajan.