E-kirja

Lue tai kuuntele

Anna Kontula - Muuri maksuttomasti

"Jos joltakulta lapsistani vietäisiin vapaus ja tulevaisuus, olisi se vuoren kokoinen tragedia. Gazassa on miljoona lasta ilman vapautta ja tulevaisuutta. Heistä jokainen on jonkun lapsi, yhtä tärkeä kuin minun lapseni."

Syksyllä 2019 muisteltiin Berliinin muurin murtumista ja toisteltiin ”ei koskaan enää”. Mutta juuri kukaan ei kiinnittänyt huomiota siihen, että samaan aikaan Israel rakentaa muuria kansainvälisen oikeuden vastaisesti saartamansa alueen eristämiseksi. Miksi suomalainen kansanedustaja on valmis asettumaan vaaraan vaatiakseen oikeutta gazalaisille? Miten Suomi liittyy Israelin miehityspolitiikkaan? Mitä me voisimme tehdä historian muuttamiseksi?

Muuri - Matka maailman suurimpaan vankileiriin kertoo Anna Kontulan osallistumisesta kansainvälisen aktivistiryhmän tempaukseen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta unohdettujen gazalaisten epäinhimillisestä kohtelusta. Operaatio Gazaan livahtamiseksi on suunniteltava salaisesti, sillä matka voi päättyä jo käännytyspäätökseen Tel Avivin lentokentällä. Gazan rajavyöhykkeellä israelilaissotilaat ampuvat ihmisiä jatkuvasti, ja myös kansainvälisiä aktivisteja on kuollut heidän luoteihinsa. Kaikkeen on siis osattava varautua.

Israelilaiset aseyhtiöt käyttävät Gazaa testilaboratorionaan ja mainostavat tuotteitaan sillä, että ne on testattu aidoissa olosuhteissa. Suomi tukee laitonta miehitystä välillisesti käymällä asekauppaa miehittäjän kanssa. Eikä Suomi ole vain yksi asiakas muiden joukossa. Israelin puolustusministeriön mukaan Suomi kuuluu muutaman ydinvaltion joukkoon, joihin sen asevienti on ollut erittäin merkittävää. Nykyinen miehityspolitiikka olisikin tehtävä Israelille vähemmän kannattavaksi lopettamalla asekauppa sen kanssa, ja siinä myös Suomella on suuri vastuu. Kun vuosikausien parlamentaarinen vaikuttaminen ei ole riittänyt, on kansanedustajankin koetettava muita keinoja.

Historia muuttuu harvoin vain muodollisen politiikan voimalla. Usein tarvitaan myös toimintaa, joka kyseenalaistaa vallitsevan järjestyksen.

Anna Kontula on tamperelainen kolmannen kauden kansanedustaja ja sosiologi. Eduskunnassa hän on työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen. Kontula on aktiivinen mielipidevaikuttaja, joka osallistuu julkiseen keskusteluun tutkijana, kolumnistina, poliitikkona ja bloggaajana. Hänet tunnetaan erityisesti työelämän muutokseen, siirtolaisuuteen, seksiin ja feminismiin liittyvistä puheenvuoroistaan. Kontula sai vuonna 2019 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Eduskunta - Ystäviä ja vihamiehiä.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Anna Kontula

Julkaistu

2020-02-21

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

117 sivua

Tietoa kirjasta Muuri

Muuri on mielenkiintoinen ja hauska tieto, mikä ei taatusti jätä ketään väsyneeksi. Kirjan teki Anna Kontula. Kyseinen Style of music on pituudeltaan 117 sivua, näin ollen lukuiloa riittää moneksi toviksi. Digitaalisen kirjan kanssa saatavilla on myös mahtava äänikirja, jonka kanssa vietät jopa 0:00:00 tuntia. Äänikirja ei rajoita sinua nauttimaan kirjasta pelkästään siihen aikaan kun saatat lukemaan, sitä vastoin saatat nyt iloita kirjasta aina kun haluat muun muassa pyöräilessä. Tämän äänikirjan äänenä on tuntematon. Äänikirja on julkaistu 2020-02-21 ja kirjan julkaisijana on Into Kustannus. Ääni – sekä myös e-kirja onkin helppo tapa lueskella ja kuunnella kirjaa juuri siellä jossa missään tapauksessa kuljet. Äänikirjojen kuunteluun ja digitaalisten kirjojen lukemiseen tarvitset vain kännykän, johon asennat parhaan sovelluksen. Se tapahtuu suorittamalla 10 - 15€ kuukausimaksun, mikä oikeuttaa sinua lukemaan äärettömän lukumäärän kirjoja missä koskaan menet. Kun yhä epäilet käyttäisitkö sinä tätä ohjelmaa, niin yritä sitä nyt 2 viikon ajan.