E-kirja

Lue tai kuuntele

Hannu Takala - Puna-armeijan sotasaalis maksuttomasti

Talvisodan päätyttyä luovutettuun Karjalaan jäi suurin osa evakkoon lähteneiden omaisuudesta. Osa esineistä tuhoutui pommituksissa, mutta suurin osa oli jäljellä, kun puna-armeija ja uudet asukkaat eri puolilta Neuvostoliittoa siirtyivät Kannakselle ja Laatokan Karjalaan.

Puna-armeijan sotasaalis - Karjalan kulttuuriomaisuuden ryöstö 1939-1941 kertoo, mitä talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle jääneelle suomalaisomaisuudelle tapahtui. Huomion kohteena ovat ennen kaikkea sotasaalisvarastot, joita puna-armeija kasasi Viipuriin ja muualle Karjalaan.

Kirjassa selvitetään millaisia esineitä sotasaalisvarastoihin kasattiin ja mitä esineille sen jälkeen tapahtui. Vastaus saadaan myös siihen, ketkä kaikki sotasaalisvarastojen esineitä hyödynsivät ja mitkä esineet ja taideteokset päätyivät lopulta Leningradin museoihin.

Teoksessa luodaan myös yleiskatsaus kulttuuriperinnön kohtaloihin sodissa eri aikoina ja siihen, miten eri maiden armeijat kohtelivat yksityistä omaisuutta ja arvotaidetta viime sodissa. Kirja pohjautuu keskeisiltä osiltaan venäläisiin alkuperäislähteisiin.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Hannu Takala

Julkaistu

2017-05-31

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

169 sivua

Tietoa kirjasta Puna-armeijan sotasaalis

Lue nyt mielenkiintoinen tieto Puna-armeijan sotasaalis, minkä mukana tunnet suurenmoisia kokemuksia. Teoksen tekijänä on ollut Hannu Takala. Kyseinen tieto pitää sisällään 169 sivua, minkä parissa olla useampi hetkinen. Tästä teoksesta onnistuu kanssa kuunneltava versio, jonka pituus on 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa voit kuunnella siellä missä ikinä kuljetkaan eli se saa matkastasi kiinnostavamman. Kyseisen äänikirjan äänenä on tuntematon. Kyseisen kirjan julkaisi Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2017-05-31. Siirtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin luot itsellesi kokonaan uuden oven kirjojen maailmaan. Silloin kun sinulla on ikioma kännykkäsi taskussa, niin sinulla on myöskin seurassasi tuhansia kirjoja. Äänikirjojen kuunteleminen on luonnekasta eri laisilla sovelluksilla, jotka toimivat kiinteällä kuukausihinnalla. Äänikirjojen koettaminen on myös äärimmäisen mutkatonta, sillä pystyt rajattomasti yrittää sovellusta maksuttomasti 2 viikon ajan.