Äänikirja

Lue tai kuuntele

Edith Södergran - Ruusualttari maksuttomasti

Edith Södergran (1892-1923) on kansainvälisesti yksi kaikkein tunnetuimpia suomenruotsalaisia runoilijoita, jonka tuotantoa on käännetty yli 40 kielelle.

Södergranin tyyli luetaan modernismiin, jonka tärkeimpänä suomalaisena edustajana häntä pidetään. Hänen tyylinsä on loppusoinnutonta ja kuvailevaa, joka poikkesi aikansa runotyylistä – hänen tapansa kirjoittaa oli hyvin modernia, sisältäen aihepiirin vapaan valinnan, avoimen rakenteen ja aivan omanlaisensa rytmin.

Södergranin vanhemmat olivat kotoisin Närpiöstä ja Perniöstä, ja ruotsinkielisiä. Perhe muutti sitten Karjalan Raivolaan, josta käsin Edith kävi Pietarissa saksankielistä koulua. Hän kirjoittikin aluksi runojaan juuri saksaksi, esikuvinaan Heinrich Heine ja Johann Wolfgang von Goethe. Tämän lisäksi hänen kiinnostuksen kohteinaan olivat ranskalainen symbolismi, venäläinen futurismi ja saksalainen ekspressionismi.

Tällä äänikirjalla on Södergranin vuonna 1919 julkaistu runokokoelma Rosenaltaret, jonka on suomentanut Uuno Kailas (1901-1933), nimellä Ruusualttari. Kokoelmaan sisältyy 9 runoa.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Edith Södergran

Julkaistu

2019-09-20

Lukija

Ritva-Liisa Elivuo

Äänikirjan pituus

9 min

E-kirjan pituus

0 sivua

Tietoa kirjasta Ruusualttari

Ruusualttari on lukukokemus, joka antaa lukijalleen tai kuuntelijalle erittäin paljon. Tämän kirjan on kirjoittanut Edith Södergran. Ruusualttari on pituudeltaan 0 sivua, siis oikein hyvä pituus luettavaksi. Myös tästä kirjasta löydät suositun äänikirja model jonka keskuudessa kuuntelet lukuhetkiä peräti 0:09:16 h. Äänikirja onkin loistava konsti kuunnella kirjaa myös hetkinä kun olet matkustamassa ja luo lisäksi lenkistä kivemman. Kirjan mukavana lukijana toimii Ritva-Liisa Elivuo. Teoksen on julkaissut Saga Egmont 2019-09-20. Perehtyessäsi ääni- sekä e-kirjoihin kytket sinulle tykkänään uuden oven kirjojen tykö. Kunhan sinulla on ikioma kännykkäsi seurassasi, niin sinulla on taskussasi satoja erilaisia kirjoja. Äänikirjasovellukset pyörivät perinteisesti 10-15€ maksulla, jolla kykenet kuuntelemaan lukemattomasti useita eri äänikirjoja tai lukemaan vaikuttavia digitaalisia kirjoja. Äänikirjojen koettaminen on samoin todella mutkatonta, koska voit rajattomasti yrittää palveua maksuttomasti 2 viikon ajan.