E-kirja

Lue tai kuuntele

Axel Honneth - Sosialismin idea maksuttomasti

Vapaus, veljeys, tasa-arvo! Ranskan vallankumouksen jälkikuohuissa kehittyneen sosialismin alkuperäinen idea perustui sosiaaliseen vapauteen, jossa oman vapauden välttämättömänä edellytyksenä pidettiin kanssaihmisten vapautta. Sosialismin tavoitteleminen on historiassa kuitenkin rajoittunut liiaksi talouden ja tuotannon alueelle.

Sosialismin idea tutkii sosialismin historiallista perintöä paikantaakseen syitä vasemmiston nykyiseen poliittiseen ja aatteelliseen lamaannukseen. Teoksessa pohditaan, mikä sosialismin käsitteessä on säilyttämisen arvoista ja miten sitä pitäisi muuttaa, jotta se pystyisi vastaamaan niin nykyhetken kuin tulevaisuudenkin vaatimuksiin.

Sosialismin olisi löyhennettävä sidosta syntyajankohdastaan eli teollistumisen aikakaudelta kumpuaviin ennakko-oletuksiin, jotta uudet vapautta havittelevat ihmisryhmät voisivat löytää siitä aatteellisen kotinsa. Uudistetun ja ajanmukaisen sosialismin päämääränä tulisi olla demokraattinen elämänmuoto, jossa sosiaalinen vapaus toteutuu talouden ohella myös politiikan ja henkilökohtaisten suhteiden piirissä.

Axel Honneth (s. 1949) lukeutuu tärkeimpiin saksalaisiin nykyfilosofeihin ja on toiminut vuodesta 2001 lähtien maineikkaan Sosiaalitutkimuksen instituutin (Institut für Sozialforschung) johtajana. Hänellä on lisäksi professuurit Yhdysvalloissa (Columbia University, New York) ja Saksassa (Goethe- Universität, Frankfurt). Honneth tunnetaan etenkin ”tunnustuksen” (Anerkennung) käsitteen ympärille rakentuvasta teoreettisesta työstään.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Axel Honneth

Julkaistu

2018-10-24

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

148 sivua

Tietoa kirjasta Sosialismin idea

Kiehtova Sosialismin idea on tyylikäs tieto, jota kuunneltaessa kellonaika karkkoaa aivan. Axel Honneth toimii teoksen kirjoittajana. Tämä teos on pituudeltaan 148 sivua, siis lukemista piisaa useaksi myöhäisillaksi. Tämän kirjan kanssa ei ole kuitenkaan tarve taipua pelkästään luettavaan versioon, sen sijaan poimittavana on myös 0:00:00 h pituinen äänikirja. Äänikirja ei hillitse iloitsemaan kirjasta vain silloin kun kykenet lukemaan, vaan sinun on mahdollista nyt nautiskella kirjasta missä ja milloin tahdot kuten ratikassa. Kirjan mieleisenä äänenä toimii tuntematon. Kyseisen kirjan julkaisi Gaudeamus 2018-10-24. Äänikirjat sekä e-kirjat heittävät tyystin uudenaikaisen konstin iloita kirjoista. Se sujuu jouheasti, jos ainoastaan omistat puhelimen. Sovellukset pyörivät yleensä kiinteällä kk-maksulla, jolla kykenet kuuntelemaan rajatomasti lukuisia äänikirjoja tai lukemaan vaikuttavia elektronisia kirjoja. Paras käyttäjälle on että, melkein kaikki palvelut tarjoilevat ilmaista kokeilua ja siten pystyt rajoittamattomasti kuunnella parin viikon ajan kirjoja sekä miettiä onko sovellus juuri sinulle asianmukainen.