E-kirja

Lue tai kuuntele

Oula Silvennoinen, Aapo Roselius, Marko Tikka - Suomalaiset fasistit : mustan sarastuksen airuet maksuttomasti

"Kiväärin kieli on ainoa maailmankieli, paljon selvempi kuin esperanto tai muut vastaavat potaskat. Siis rasvaa kiväärisi ja kiillota saappaasi."

Uraauurtava teos kertoo, mistä suomalaisessa fasismissa oli kyse ja kuinka fasistisilla liikkeillä oli jäsenmääräänsä suurempi vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan 1918-1944.

Sana 'fasismi' on noussut kesän 2015 aikana osaksi suomalaista yhteiskunnallista keskustelua. Samalla on pohdittu yhtymäkohtia nykypäivän ja menneen välillä. Tässä kirjassa vetävästi mutta kiihkotta kirjoittavat historioitsijat kartoittavat fasismin paikan Suomen historiassa. Käsittelyssä ovat niin henkilöt, aatteet kuin vaikutuskin. Kirjoittajat näyttävät kuinka fasistinen aatemaailma levisi piilossa julkifasistien selän takana ja sai kannatusta ja tukea elinkeino- ja yhteiskuntaelämässä hyvissä asemissa olleilta henkilöiltä. Teoksesta paljastuu myös ne kohdat, jolloin varsinainen fasistinen kumous oli lähellä. Suomi asettuu osaksi eurooppalaista fasismin historiaa.

FT. Aapo Roselius (s. 1975) on tutkinut laajasti Suomen sisällissodan ja 1920- ja 1930-luvun historiaa. Hänen tuotantoonsa kuuluvat muun muassa Teloittajien jäljillä ja Isänmaallinen kevät.
Dos. Oula Silvennoinen (s. 1970) tunnetaan erityisesti Suomen toisen maailmansodan aikaisia kipupisteitä luotaavista teoksista kuten Salaiset aseveljet ja Tuntematon Lauri Törni.
Dos. Marko Tikka (s. 1970) on kirjoittanut erityisesti sisällissodasta ja sitä seuranneesta ajasta sekä populaarikulttuurista. Teoksia: Kenttäoikeudet, Terrorin aika ja Tanssiorkesteri Dallape - suomijatsin legenda 1925-2010.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Oula Silvennoinen, Aapo Roselius, Marko Tikka

Julkaistu

2016-02-10

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

349 sivua

Tietoa kirjasta Suomalaiset fasistit : mustan sarastuksen airuet

Kuuntele nyt lumoava tieto Suomalaiset fasistit : mustan sarastuksen airuet, jonka kanssa tunnet tavattomia fiiliksiä. Oula Silvennoinen, Aapo Roselius, Marko Tikka toimii kirjan kirjoittajana. Kyseinen tieto pitää sisällään 349 sivua, minkä kanssa nauttia vaikka useampi hetkinen. Myös tästä kirjasta löydät suositun äänikirja edition jonka keskuudessa kuuntelet jopa 0:00:00 h. Äänikirja voi olla mukava tapa kuunnella kirjaa myöskin silloin kun olet liikkeellä ja se saa myöskin lenkistä jännittävämmän. Tätä kirjaa lukee tuntematon. Kirjan julkaisupäivämääränä on ollut 2016-02-10 julkasijan Werner Söderström Osakeyhtiö toimesta. Ääni – sekä e-kirja onkin vetoava konstilueskella tai kuunnella kirjaa justiinsa siellä jossa milloinkaan kuljetkaan. Se onnistuu sulavasti, kun vain omistat puhelimen. Tilittämällä sovitun kuukausimaksun vapautat näin oven kirjojen todellisuuteen, jossa ei todella lopu kirjat sinun elinaikanasi. Jos edelleen epäilet käyttäisitkö kyseistä palvelua, niin kokeile sitä samantien 2 viikon ajan.