E-kirja

Lue tai kuuntele

Jouni Tilli - Suomen pyhä sota maksuttomasti

”Kutsun teitä kanssani pyhään sotaan kansakuntamme vihollista vastaan.” Mannerheim 29.6.1941

Jatkosodan alla luterilaisten sotilaspastorien piti pohtia kantaansa sotaan. Viides käsky kielsi tappamisen, mutta voiko sota olla oikeutettu? Talvisodassa oli ollut kyse puolustautumisesta, mutta jatkosodassa Suomi hyökkäsi. Perustellakseen sodankäynnin papit alkoivat puhua pyhästä sodasta, ristiretkestä Itä-Karjalaan.

1940-luvun Suomessa uskonnollinen retoriikka oli useimmille tuttua, pappeja pidettiin arvossa ja heidän sanaansa kuunneltiin. Pappien puheissa sodan tarkoitus oli myös vastustaa antikristusta, bolševismia – sota oli hyvän ja pahan taistelua. Kun sodan suunta kääntyi, saarnatkin muuttuivat: tappiot johtuivat synnistä ja aluemenetykset olivat Jumalan rangaistus.

Suomen pyhä sota tarjoaa poikkeuksellisen näkökulman jatkosotaan. Papit tasapainoilivat päättäjien ja sotilaiden välissä – valoivat taistelutahtoa ja lohduttivat vastoinkäymisissä mutta myös muokkasivat sotilaiden mielialoja tukemaan Suomen kulloisiakin tavoitteita. Teos kuvaa elävästi pappien ristiriitaista tilannetta jatkosodassa: miten kristityn pitää toimia, kun esivalta käskee tappamaan?

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Jouni Tilli

Julkaistu

2014-10-13

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

236 sivua

Tietoa kirjasta Suomen pyhä sota

Suomen pyhä sota on vaikuttava sekä mielenkiintoinen tieto, joka ei varmasti jätä missään nimessä väsyneeksi. Teoksen tekijänä on ollut Jouni Tilli. Kyseisestä kirjasta löytyy 236 sivua, niiden seassa kykenet kokea ainutkertaisia hetkiä. Lisänä tästä kirjasta löydät suositun äänikirja edition minkä matkassa vastaanotat lukuhetkiä peräti 0:00:00 h. Äänikirja on mukava konsti kuunnella kirjaa myöskin kun olet julkisessa ja luo myöskin lenkistä jännittävämmän. Äänikirjan sinulle lukee tuntematon. Kirja on alunperin julkaistu 2014-10-13 julkaisijan Atena toimesta. Siirtymällä ääni- sekä e-kirjoihin luot tykkänään tuoreen oven kirjojen tykö. Tarvitset pelkästään älypuhelimen niin mukanasi on satoja kirjoja. Se onnistuu tilittämällä 10 - 20e kuukausimaksun, joka mahdollistaa sinua lukemaan rajattoman lukumäärän kirjoja missä ikinä kuljet. Mikäli yhä epäilet käyttäisitkö tätä sovellusta, niin kokeile sitä 2 viikon ajan.