E-kirja

Lue tai kuuntele

Toni Alaranta - Turkin historia maksuttomasti

Euroopan ja Lähi-idän portiksi muodostunutta nykyisen Turkin aluetta ovat hallinneet sivilisaatiot kreikkalaisista ja roomalaisista osmaneihin. Millaisen matkan 1920-luvulla perustettu maallinen ja länsimaisia vaikutteita ottanut Turkin tasavalta on kulkenut muuttuessaan merkittäväksi islamilaisen maailman ja länsimaiden väliseksi toimijaksi?

Turkista puhuttaessa esille nousevat usein uskonnon ja politiikan suhde, kurdivähemmistön asema sekä demokratian tila. Geopoliittisesti tärkeä sijainti on taannut ulkovaltojen kiinnostuksen Turkin kehitystä kohtaan. Eri vuosikymmeninä Turkki on herättänyt milloin lupauksia maan demokraattisesta tulevaisuudesta, milloin taas pelkoja luisumisesta itsevaltaisuuteen.

Turkin historia esittelee maan vaiheita itsenäisyyssodan sankarin Mustafa Kemal Atatürkin ajasta Recep Tayyip Erdoğaniin, jonka kaudella valtaa on kasattu yhä voimakkaammin presidentille. Pian sata vuotta täyttävä Turkin tasavalta on kokenut monenlaisia modernisoitumiskamppailuja, vallankaappauksia ja Eurooppa-politiikan käänteitä. Vähitellen siitä on kuitenkin tullut huomattava maailmanpolitiikan peluri.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Toni Alaranta

Julkaistu

2019-09-16

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

169 sivua

Tietoa kirjasta Turkin historia

Lue nyt tapahtumarikas tieto Turkin historia, jonka kanssa koet uniikkeja elämyksiä. Teoksen tekijänä on ollut Toni Alaranta. Tämä teos on sivumäärältään 169 sivua, toisin sanoen lukemista riittää lukuisaksi myöhäisillaksi. Myös tästä kirjasta löydät suositun äänikirja variation jonka myötä saat peräti 0:00:00 h. Äänikirja onkin hyvä tyyli nauttia kirjaa olitpa junassa, taksissa tai vaikkapa lenkillä. Tätä kirjaa lukee tuntematon. Teos on julkaistu 2019-09-16 ja kirjan julkaisijana on Gaudeamus. E- sekä äänikirjat tuottavat loistavan keinon nautiskella kiinnostavista kirjoista matkalla tai kotona. Äänikirjat kuten myös elektroniset kirjat siirtyvät helposti mukanasi omassa puhelimessasi. Sovellukset pyörivät kiinteällä maksulla, millä saattaa kuuntelemaan äärettömästi erilaisia äänikirjoja tai lukemaan parhaimpia digitaalisia kirjoja. Äänikirjojen yrittäminen on samoin vilpittömän mutkatonta, sillä voit vapaasti yrittää ohjelmaa ilmaiseksi 2 viikon ajan.