E-kirja

Lue tai kuuntele

Seppo Tiihonen - Vallan kumoukset 1917−1919 maksuttomasti

Väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä

Vallan kumoukset Suomessa 1917-1919 käsittelee valtiojohtamista ja vallanpitäjiä sekä heidän neuvonantajiaan Venäjän helmikuun 1917 vallankumouksesta hallitusmuodon säätämiseen heinäkuussa 1919. Pääosassa ovat nuoren tasavallan keskeiset vaikuttajat Oskari Tokoi, P. E. Svinhufvud, Carl Gustaf Mannerheim ja J. K. Paasikivi verkostoineen.

Kahden ja puolen vuoden ajanjaksoon mahtui merkittäviä vaiheita: Suomi irtautui Venäjän keisarikunnasta ja julistautui itsenäiseksi. Sisällissota jakoi maata. Ensimmäisen maailmansodan päättyminen vei Suomen etäämmälle Saksasta, joka oli ollut siihen saakka tärkeä liittolainen, ja alkoi lähentyminen kohti entente-maita. Samalla piti rakentaa omaa kansakuntaa.

Tuon ajan valtapeliin vaikutettiin monelta suunnalta. Poliittisen päätöksenteon osaamattomuus, vallanpitäjien kokemattomuus ja neuvonantajien vaikutus näkyivät. Kuinka maanalaiset verkostot toimivat? Mikä oli Saksan rooli? Miksi monarkia nähtiin vaihtoehtona tasavallalle? Ketkä lopulta käyttivät valtaa?

Seppo Tiihonen (valtiot. toht., fil. maist.) on Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti. Hän on kirjoittanut useita teoksia hallinnosta, vallasta ja historiasta. Tiihonen työskenteli valtioneuvoston virkamiehenä neljäkymmentä vuotta.

Kokeile tätä kirjaa maksutta 2 viikkoa

Ei sitovaa määräaikaa. Irtisano milloin haluat. Valitse vain haluamasi palvelu.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,90€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 13,99€/kk.

Bookbeat äänikirjasovellus

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi

Jos et irtisano ennen kokeilun loppua, niin jatkossa 16,99€/kk.

Myös nämä tiedot kirjasta saattavat kiinnostaa

Kirjalija

Seppo Tiihonen

Julkaistu

2019-03-25

Lukija

tuntematon

Äänikirjan pituus

0 min

E-kirjan pituus

516 sivua

Tietoa kirjasta Vallan kumoukset 1917−1919

Vallan kumoukset 1917−1919 on häkellyttävä ja mielenkiintoinen tieto, mikä ei jätä ketään vaisuksi. Tämän huikean kirjan on tehnyt Seppo Tiihonen. Kyseinen teos on pituudeltaan 516 sivua, toisin sanoen lukuiloa piisaa muutamaksi hetkeksi. Luettavan kirjan lisäksi käytettävänä on myös loistava äänikirja, minkä mukana vietät normaalinopeudella 0:00:00 tuntia. Äänikirjaa luonnistuu kuunnella täsmälleen siellä jossa milloinkin liikut eli se luo matkasta kiintoisamman. Äänikirjan sinulle lukee tuntematon. Teoksen julkaisupäivämääränä on ollut 2019-03-25 julkasijan Otava toimesta. E- ja äänikirjat antavat nautittavan keinon nauttia kiinnostavista kirjoista liikkeellä ollessasi ja kotona. Tarvitset vaan älypuhelimen ja messissä on mittaamattomasti kirjoja. Maksamalla noin 10€ kk-maksun avaat oven kirjojen maailmaan, jossa ei lopu kirjat omana elämässäsi. Monet äänikirjapalveluista tarjoilee myös maksuttoman kokeilujakson, tällä tavoin voit kahleettomasti tutkia palvelua ilman euroakaan*.